Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aachi Wielki Demon

|
Wysłany: 15-07-2007 21:42 Temat postu: Terrakon 2007 - wrażenia |
|
|
Oho... odzywam się pierwszy po powrocie z Terrakonu2007 A przecież wcześniej byli w domu Andre, Bluee, Buzz, Dorota i Sara
Wracając jednak do wrażeń Było cudnie I na dzisiaj wystarczy.
Dodam jeszcze, że wróciłem do domciu i mimo chęci umycia się i wyspania w normalnej pościeli... już brakuje mi Waszej obecności. Tydzień to jednak zdecydowanie za krótko....
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Andre Demoni Władca

|
Wysłany: 16-07-2007 8:34 Temat postu: Bo mi internet odcięli, ot co... a buzzowate nie mają netu |
|
|
Jak w temacie
A poza tym, to był świetny terrakon miejsce rewelacyjne, wspaniały klimat, stara gwardia i nowi gwardziści było świetnie sesje, strzelanie z łuku, jeziorko, posągi mrocznych bóstw ognicho, dwa nagie miecze...
xarafa brakowało, co nie przeszkodziło w odstrzeleniu go w mafii...
z niecierpliwością czekam na zdjęcia
pozdrawiam _________________ Tu leży William co trolla ustrzelił
lecz długo się faktem tym nie weselił.
Zginął na bagnach przez zwierzoludzi zakłuty
zabrali mu gacie, płaszcz oraz buty.
NvJ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Elf Demoni Władca

|
Wysłany: 16-07-2007 9:10 Temat postu: |
|
|
Ostatecznie po kilku przystankach dotarliśmy do domu po 1:00 w nocy:)
Strasznie daleko na tę Północ, ale zdecydowanie było warto przecierpieć podróż, żeby na własne oczy zobaczyć tyle niesamowitych miejsc.
Terrakon udany i rewelacyjny, choć czas zdecydowanie za szybko uciekał.
Znów się spotkaliśmy, poznaliśmy nowych ludzi, pograliśmy, pozwiedzaliśmy - tak powinno być
A miejscówka i atmosfera w Foluszku cudna, więc nawet rezygnacja z Malborka mnie nie zmartwiła zbytnio.
Golub -Dobrzyn trochę mnie rozczarował - jak na tak wielki zamek ekspozycja mizerna. Ale i tak warto było zobaczyć. _________________ MISTRZ PODZIEMI |
|
Powrót do góry |
|
 |
bluee Demon

|
Wysłany: 16-07-2007 12:06 Temat postu: |
|
|
Cieszę się że dotarliście cali końcu przeprawa samochodem przez Polskę to cale nie taka prosta sprawa..
Ja w domku byłem przed 16 ale okazało się że po tym całym żywieniu na zupkach chińskich i innych torebkopochdnych produktach strasznie byłem wykończony.. właściwie przespałem resztę niedzieli w świeżej pościeli i na miękkim łóżku
Na Terrakonie mi się także bardzo podobało i cieszę się że poznałem was na żywo do następnego spotkania  _________________ I pamiętaj:
Droga do piekła wybrukowana jest dobrymi intencjami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Buzz Demoni Władca

|
Wysłany: 16-07-2007 12:11 Temat postu: |
|
|
No to chyba jestem jedyną osobą (właśnie to sobie uświadomiłem), która nie poznała nowych osób - uczestników terraKON'u. Niemniej nie będę płakał z tego powodu. Cieszę się, że miejsce które znalazłem nie okazało się niewypałem - sam byłem pozytywnie zaskoczony w zasadzie wszystkim, co tam było . No i fajnie, że południe nie żałuje wyprawy na północ - może uda się jeszcze kiedyś w tym miejscu zorganizować nasze spotkanie .
Atrakcji było dużo, sesji 4, czyli chyba w sam raz (mniej to byłby nie dosyt, ale na więcej ciężko było czas znaleźć - chyba żebyśmy zrezygnowali z normalnych rozmów). No i w końcu było jeziorko, w którym można się popluskać  _________________ http://farmersi.pl/index.php?idp=160352
Uderzajac pierwszy, uderzasz ostatni
Kiedy jesz, jedz. Kiedy czytasz, czytaj. Kiedy czytasz przy jedzeniu, czytaj przy jedzeniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bojo Site Demon

|
Wysłany: 16-07-2007 12:29 Temat postu: |
|
|
Tak w całości zrobiliśmy 1220 km
Byłem nawet troszkę zmęczony jazdą w taki upał, ale po powrocie o 2:00 byłem z psem na spacerku, potem prysznic i spać i o 8:30 byłem już wyspany
Wrażenia? Hmm za krótko. Może uda się kiedyś zrobić 9 dni czyli zahaczyć 2 weekendy.
Ale póki co trzeba się cieszyć z tego co się ma.
Miejsce super tak super, że jak już dojdzie do tego, aby zrobić terrakon 9 dniowy to może się „pofatygujemy” jeszcze raz na północ
Ogólnie terrakot jak zwykle udany więc co tu dużo mówić kto nie był niech żałuje. _________________ --< gg: 217168 -|- e-mail: bojo@ti-rpg.pl -|- WWW: www.elf.tio.pl >--
Uderzył grom, | Błysnął piorun, | A potem zgasły gwiazdy. | I księżyc spadł z nieba. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Buzz Demoni Władca

|
Wysłany: 16-07-2007 13:07 Temat postu: |
|
|
Co do 9 dni - to ja jestem jak zwykle za. I tak większość bierze urlop na cały tydzień, więc akurat
No i myślę, że za rok, to trzeba by namówić bluee do poprowadzenia dodatkowej sesji - on też to potrafi  _________________ http://farmersi.pl/index.php?idp=160352
Kiedy jesz, jedz. Kiedy czytasz, czytaj. Kiedy czytasz przy jedzeniu, czytaj przy jedzeniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
XaRaF Demoni Władca

Dołączył: 05 Mar 2002 Posty: 469 Skąd: Bydgoszcz / Crieff [Scotland]

|
Wysłany: 16-07-2007 13:44 Temat postu: |
|
|
Odstrzelony w mafie? No jak to tak? wrrr... bestie paskudne! A przecież ja taki niewinny emigrant i w ogóle nikomu nie szkodzący użyszkodnik społeczny
Ale opowiadać... więcej, chce więcej... no i fotki, gdzie są fotki?
Jak sesje? Co się w Avanturionie działo? Kto tym razem był jakiś szemrany? Cyberpunk ponownie toczył się i toczył i nie dotoczył się do końca? Jak wypadła "podwójna sesja" duetu Loamija i aachi?
Elf - jak w końcu poprowadziłaś swoją sesję? Jaki zrobiłaś finał?
Max znów integrował się ze środowiskiem?
Opowiadać! A najlepiej napisać relację... byle obszerną!
O fotkach pisałem? Chce widzieć fotki!
U mnie pogoda od 3 nad ranem zrobiła się mokra. Liczyłem, że jak się obudzę, niecałą godzinę temu, to będzie przyjemnie, a tu nici. Siąpi deszcz i przestać nie ma zamiaru. Ale nie powiem, okoliczne wzgórza zasnute w nisko wiszących chmurach też wyglądają klimatycznie.
pozdrawiam
PS. Opowiadać! Fotki pokazać!  _________________ liberate tuteme ex infernis
---
Szkocja - moja nowa rzeczywistość od 19 czerwca 2007 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Buzz Demoni Władca

|
Wysłany: 16-07-2007 14:16 Temat postu: |
|
|
Co do cybera, to nie toczył się w nieskończoność i na wet sprawnie się zakończył, a motywem przewodnim (który ujawnił się przypadkiem zupełnie w trakcie sesji) był półborg - Bojo, któremu coraz bardziej zaczynają przeszkadzać zwykli, miękcy mięczaki . No i sporo śmiechu było, również dzięki temu.
Ciągnęła się za to sesja L&A, ale to z naszej winy - po prostu jakieś dwie godziny ustalaliśmy plan działania, zamiast po prostu działać. No ale do jakiegoś etapu dotarliśmy w końcu i można było w miarę fajnie zakończyć sesję. Dużo główkowania - również ze szpiegiem - pytanie ankietowe, czy możesz grać przeciwko drużynie okazało się podpuchą na maksa i zdrajcy nie było, ale my go szukaliśmy prawie do końca.
Avek przepłynął dla mnie jakoś tak inaczej niż zwykle. Było oczywiście fajnie i nie wyobrażam sobie terraKONu bez tej sesji, ale ile można rozmawiać o pogodzie i sile natury (no i Tammara oczywiście). W końcu wszyscy gracze uciekali gdy tylko zbliżałem się do nich .
Na sesji Elf'icy nie wytrzymałem i padłem około 2 w nocy, w związku z czym zostałem zakładnikiem u Orków. Całe szczęścia reszta drużyny spisała się na medal i zostałem uwolniony po wykonaniu zadania.
Maksio nie integrował się z naturą, bo nie było krów żadnych  _________________ http://farmersi.pl/index.php?idp=160352
|
Powrót do góry |
|
 |
Loamija Pomniejszy Demon

|
Wysłany: 16-07-2007 14:43 Temat postu: |
|
|
Ehhh szkoda, że tak krótko. Zdecydowanie za krótko. Hmmm z tego co pamiętam Terrakon wcześniej już była mowa o 9 dniach, ale skończyło się na planach (a szkoda). Miejsce w tym roku było kapitalne 3w1: Gród, Las, Jeziorko . Wszystkim jak zwykle humory dopisywały toteż klimat spotkania był rewelacyjny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Buzz Demoni Władca

|
Wysłany: 16-07-2007 15:29 Temat postu: |
|
|
Przypomniała mi się jedna rzecz, o której zapomniałem powiedzieć w trakcie konwentu. Kiedyś przeczytałem o fajnej metodzie wymyślania sesji do CP2020, stosowałem ją przez jakiś czas i teraz też zastosowałem. Otóż otwieramy gdzieś encyklopedię na chybił trafił i czytamy przypadkowe hasło, powtarzamy operację kilkakrotnie i następnie łączymy hasła tworząc sesję. Ja teraz trafiłem:
1. Nowy Orlean.
2. Nazwisko jakiegoś weterynarza.
3. Pociągi.
4. Jakiś gryzoń na "m".
5. Uniwersytet.
A co z tego wyszło, to sami już wszyscy wiecie
Metoda fajna, nie wymagająca wielkich przemyśleń i planów - wystarczy odrobina kreatywnego myślenia i sesja gotowa. Polecam każdemu, ale niestety nie do każdego systemu się nadaje - do CP pasuje idealnie. _________________ http://farmersi.pl/index.php?idp=160352
|
Powrót do góry |
|
 |
Elf Demoni Władca

|
Wysłany: 16-07-2007 17:55 Temat postu: |
|
|
Xaraf - mamy dla Ciebie niespodziankę, ale musisz nam podać swój adres na jaki możemy wysłać paczkę:)
Dedeki w tym roku były ekspresowe i w innej wersji niż dostałeś do testowania, bo późno się gra zaczęła a następnego trzeba było już ruszać do domu, ale jak zwykle wróg został pokonany, zwyciężyli bohaterowie Krain
A relację napiszemy szczegółowo, zwłaszcza że sporo atrakcji było. Strasznie chcę zobaczyć zdjęcia L&A z Grunwaldu, bo nie wszyscy byliśmy na imprezie.
Jeśli w przyszłym roku Terrakon będzie 9-dniowy i znów ruszymy na północ, to obowiązkowo zwiedzamy Gniew:)
Ps. Czytałeś już, że w mafii ginąłeś pierwszy:) _________________ MISTRZ PODZIEMI |
|
Powrót do góry |
|
 |
XaRaF Demoni Władca

Dołączył: 05 Mar 2002 Posty: 469 Skąd: Bydgoszcz / Crieff [Scotland]

|
Wysłany: 16-07-2007 18:12 Temat postu: |
|
|
No właśnie o mafii to rzuciło mi się pierwsze na oczy. Bestie wstrętne. Ja wiem, że nieobecny nie ma głosu, ale żeby tak niewinnego bić?
Czekam w takim razie z niecierpliwością na relację i fotki!
Adres podeśle na maila. Tylko nie wysyłajcie niczego z alarmem. Jak komórka do mnie przyszła to osoba, która mnie informowała o czekającej na odbiór paczce, powiedziała, że jedna z kopert dzwoniła i tykała.
Sprzedawca zapomniał wyłączyć jednego z alarmów. To i tak dobrze, że odezwał się dopiero w hotelu a nie gdzieś na poczcie.
pozdrawiam _________________ liberate tuteme ex infernis
---
Szkocja - moja nowa rzeczywistość od 19 czerwca 2007 |
|
Powrót do góry |
|
 |
bluee Demon

|
Wysłany: 16-07-2007 22:10 Temat postu: |
|
|
a tak nawiasem mówiąc to sobie was wszystkich wyobrażałem zupełnie inaczej ciekawy jestem jak wy mnie sobie wyobrażaliście.. _________________ I pamiętaj:
Droga do piekła wybrukowana jest dobrymi intencjami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Andre Demoni Władca

|
Wysłany: 17-07-2007 7:33 Temat postu: |
|
|
Jak to jak? Oczywiście - zupełnie inaczej...
Bardzo fajnie było z jeziorkiem w sobotę była już taka pogoda, że pływanie było prawdziwą przyjemnością Podobno było też przyjemnością wcześniej, ale ja akurat tego nie sprawdzałem  _________________ Tu leży William co trolla ustrzelił
lecz długo się faktem tym nie weselił.
Zginął na bagnach przez zwierzoludzi zakłuty
zabrali mu gacie, płaszcz oraz buty.
NvJ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|